Анализа и производство на вино
Ад Вербум

Анализа и производство на вино

Шифра на артикл: 007669
Баркод: 9786086502904
Код на производителот: 7669
Достапно веднаш
0 МКД
1.500 МКД
1.500 МКД
24,27 EUR
Заштеда: 0 МКД
Извести ме за попуст
  • NSZ
    *
Количина: 1 Kom
2
1
Зачувај во листата на желби
Pomoć
Анализа и производство на вино е книга од авторите Брус В. Зуклин, Кенет К. Фугелсанк, Бери Х. Гамп и Фред С. Нурај. Книгата е објавена во 1995 година, од Аспен Публишерс Инc. Книгата е поделена на дваесет дела: Вовед, Примена на сетилно оcенување при производство на вино, Зрелост и квалитет на грозјето, Водороден јон (пХ)и неисплатливи киселини, Карбохидрати, Алкохол и екстракт, Фенолни состојки и боја на виното, Азотни соединенија, Соединенија кои содрат сулфур, Сулфур диоксид и аскорбинска киселина, Испарлива киселост, Метали, катјони и ањони, Сорбинска киселина, бензоева киселина и диметилдикарбонат, Кислород, јаглерод диоксид и азот, Тартарати и нестабилности, Прочистување и агенси за прочистување, Санитарни услови во винарските визби, Микробиологија на производство на вино, Плута, Лабораториски постапки. Оваа книга опфаќа cелосни техники, од брзо тестирање до водена хемиска и инструментална анализа, како и толкување на добиените резултати.
Карактеристика Вредност
Kатегорија Биотехнологија
Автор Брус В. Зуклин, Кенет К. Фугелсанг
Издавач Ад Вербум
Повез Мек повез
Година на објавување2009
Број на страници616

Уникатна услуга

Картичка за лојалност
Картичка за лојалност

Картичка за лојалност која овозможува попусти и поволности при купување.

 Бесплатна достава
Бесплатна достава

Бесплатна достава за нарачки над 1.500 денари.

Слични производи

Sačuvano u omiljne
Цена 1.990 МКД
32,20 EUR
array(0) {
}
Memory Consumption is: 10.36 MB