Картичка за лојалност која овозможува попусти и поволности при купување.
- literatura.mk
- Производи
- Книги
- Стручни и научни книги
- Природни и технички науки
- Биотехнологија
- Принципи и практики во винарството
Достапно веднаш
-
NSZ
*
Количина: 1 Kom
2
1
Зачувај во листата на желби
ПОМОШ ПРИ КУПУВАЊЕ
За повеќе информации контактирај нѐ на:
Tel: +389 76 444 490
Работно време:
Понеделник - петок
од 09:00 до 17:00 часот
Пиши ни на:
Pomoć
"Принципи и практики во винарството е книга од авторите Роџер Б. Бултон, Вернон Л. Синглтон и други. Книгата има две изданија, првото издание е објавено во 1996 година, а второто во 1999 година, од Спрингер Сциенце+Бусинесс Медиа Инц. Книгата е поделена на шеснаесет дела: Вовед, Лозарство за винарите, Подготовка на шира и на сок, Квасец и биохемија на етанолната ферментација, Црвени и бели трпезни вина, Јаболково-млечна ферментација, Бистрење и кларификација на вината, Физичка и хемиска стабилност на виното, Микробиолошко расипување на виното и негова контрола, Зреење и стареење на вината, Ставање во шише и чување на виното, Улогата на сулфурниот диоксид во виното, Методи за пренесување шира, сок и вино, Употреба на топлење и на ладење, Киселост на сок и на вино, Подготовка, анализи и оценување експериментални вина. Оваа книга се концентрира на процесот на производство на вино, нагласувајќи ги хемијата, биохемијата, микробиологијата и главната наука-енологијата.
"
Карактеристика | Вредност |
---|---|
Kатегорија | Биотехнологија |
Автор | Роџер Бултон |
Издавач | Арс Ламина |
Јазик | Македонски |
Година на објавување | 2012 |
Број на страници | 602 |
Уникатна услуга
Картичка за лојалност
Бесплатна достава
Бесплатна достава за нарачки над 1.500 денари.
Слични производи
Биотехнологија
002036
Автор :
Хјуи, Нип, Роџерс
Цена
2.750 МКД
44,50
EUR
Големина
NSZ
NSZ
Количина: 1
Биотехнологија
001282
Автор :
Пол Мексвин, Патрик Фокс
Цена
2.450 МКД
39,64
EUR
Големина
NSZ
NSZ
Количина: 1
Спореди
(0)
Листата за споредба на производи е празна!