Принципи и практики во винарството
Арс Ламина

Принципи и практики во винарството

Шифра на артикл: 001622
Баркод: 9786082293752
Код на производителот: 1622
Достапно веднаш
0 МКД
2.000 МКД
2.000 МКД
32,36 EUR
Заштеда: 0 МКД
Извести ме за попуст
  • NSZ
    *
Количина: 1 Kom
2
1
Зачувај во листата на желби
Pomoć
Принципи и практики во винарството е книга од авторите Роџер Б. Бултон, Вернон Л. Синглтон и други. Книгата има две изданија, првото издание е објавено во 1996 година, а второто во 1999 година, од Спрингер Сциенце+Бусинесс Медиа Инц. Книгата е поделена на шеснаесет дела: Вовед, Лозарство за винарите, Подготовка на шира и на сок, Квасец и биохемија на етанолната ферментација, Црвени и бели трпезни вина, Јаболково-млечна ферментација, Бистрење и кларификација на вината, Физичка и хемиска стабилност на виното, Микробиолошко расипување на виното и негова контрола, Зреење и стареење на вината, Ставање во шише и чување на виното, Улогата на сулфурниот диоксид во виното, Методи за пренесување шира, сок и вино, Употреба на топлење и на ладење, Киселост на сок и на вино, Подготовка, анализи и оценување експериментални вина. Оваа книга се концентрира на процесот на производство на вино, нагласувајќи ги хемијата, биохемијата, микробиологијата и главната наука-енологијата.
Карактеристика Вредност
Kатегорија Биотехнологија
Автор Роџер Бултон
Издавач Арс Ламина
Јазик Македонски
Година на објавување2012
Број на страници602

Уникатна услуга

Картичка за лојалност
Картичка за лојалност

Картичка за лојалност која овозможува попусти и поволности при купување.

 Бесплатна достава
Бесплатна достава

Бесплатна достава за нарачки над 1.500 денари.

Слични производи

Sačuvano u omiljne
Цена 1.990 МКД
32,20 EUR
array(0) {
}
Memory Consumption is: 10.35 MB