Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Електронска трговија: Бизнис. Технологија. Општество.

Кенет К. Лаудон,   Карол Герсио Травер  
Оригинален наслов на книгата : E-Commerce 2009: Business. Technology. Society.
ИСБН : 978-608-4535-65-2
Година на издавање : 2009
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: 1664 пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 860
Димензии : 202x256
Корица : мекаКраток опис

Кенет К. Лаудон е професор по информациони системи и технологии на Факултетот за бизнис „Штерн“ во рамките на Универзитетот „Њујорк“. Тој е основач на „Азимут интерактив“ и еден од врвните развивачи на материјали за електронско учење и за корпоративни обуки. Коавторот Карол Герсио Травер е главен правен застапник и потпретседател на одделот за деловен развој во „Азимут интерактив“, дипломец на правниот факултет при Универзитетот „Јеил“.
Тие ги обработуваат трите најзначајни фактори што имаат влијание на електронската трговија: бизнис-концептите, технолошките можности и социјалните прашања. Со презентирање на вистинити бизнис случаи од областа на електронската трговија, разработени се следниве трендови:
Бизнис. Експлозивен раст на електронската трговија во насока на социјалните мрежи, корисничко-генерираните содржини и споделувањето содржини. Продолжување на двоцифрениот раст во областа на огласувањето и на маркетингот преку Интернет за сметка на традиционалните медиуми. Двоцифрен е растот и на малопродажната е-трговија. Експанзија на понудите за е-трговија во малопродажната индустрија и услугите. Трансформација на традиционалните индустрии...
Технологија. Конвергенција меѓу компјутерите, паметните телефони и Интернетот. Безжичната технологија станува широкораспространета и овозможува нови мобилни платформи. Развој на трговијата преку мобилни телефони. Споделување содржини како што се блоговите, видеосодржини, поткастинг и РСС. Појава на компјутерски системи „облак“...
Општество. Животот сè повеќе се одвива преку социјалните мрежи. Премин на публиката од традиционалните медиуми кон Интернетот. С


Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
5
0

Коментари од корисниците