Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Која игра ја играш: Силеџија – жртва – сеирџија или другар? (прирачник)

Олга Мурџева-Шкариќ  
Оригинален наслов на книгата : Која игра ја играш: Силеџија – жртва – сеирџија или другар? (прирачник)
ИСБН : 978-608-267-343-1
Година на издавање : 2021
Издавачка куќа : Либи
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 62
Димензии : 140х200
Корица : мекаКраток опис

„Која игра ја играш: Силеџија – жртва – сеирџија или другар?“ е психолошки и бихевиорален прирачник што го третира насилништвото меѓу децата во училишната средина. Настанувањето на прирачникот е директно поврзано со сликовницата „Која игра ја играш?“ од младата авторка Олга Ѓоргиева и заедно, прирачникот и сликовницата, формираат неодвоива целина. Овој прирачник е систематичен и напишан на разбирлив начин и може да им помогне на возрасните (на наставниците и на родителите) да го применуваат заедно со децата за постигнување на ненасилна комуникација меѓу врсниците во училиштето.


Проф. д-р Олга Мурџева-Шкариќ (1944) е пензионирана универзитетска професорка по психологија на Филозофскиот факултет (ФЛФ) при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје. Учествува во основањето на Институтот за психологија при ФЛФ во 1974 година. Основоположничка е на научните дисциплини Развојна психологија, Психологија на мирот и трансформирање на конфликтите при УКИМ. 
Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците