Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Математика: прирачник за предучилишна возраст: 4-5 години

Билјана Стојоска-Златков  
Оригинален наслов на книгата : Математика: прирачник за предучилишна возраст: 4-5 години
ИСБН : 978-608-267-423-0
Година на издавање : 2022
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 48
Димензии : А4
Корица : мекаКраток опис

Овој прирачник е наменет за учење математика за деца во предучилишна возраст (4-5 години). Содржините се подредени според Програмата за рано учење и развој и се приспособени на возраста на децата.


Со помош на овој прирачник децата ќе се оспособат:

– за просторно ориентирање и вербално искажување на односите меѓу предметите;

– да ги препознаваат цифрите од 1 до 5, да бројат до 10 и да поврзуваат количество со број;

– за класификација, компарација и серијација според боја, форма, големина, вид и род;

– за одредување и препознавање на временските релации;

– да користат стандардни и нестандардни мерки за мерење и споредување на предметите;

– да ги користат математичките операции во практични ситуации.


За полесно препознавање на барањата во задачите, на секоја страница има симболи што покажуваат што треба да се направи во задачата.

Преку активностите во овој прирачник се поттикнува формирање особини на личноста кај детето: иницијативност, трпеливост, истрајност, љубопитност, прецизност, како и задоволство од успешно решена задача.
Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците