Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Математика 4: вежбанка по математика за четврто одделение во деветгодишното основно образование

Ана Сенчук ,   Катерина Атанасова  
Оригинален наслов на книгата : Математика 4: вежбанка по математика за четврто одделение во деветгодишното основно образование
ИСБН : 978-608-267-429-2
Година на издавање : 2022
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 84
Димензии : А4
Корица : мекаКраток опис

Вежбанката по предметот МАТЕМАТИКА за 4 одделение во основното деветгодишно образование е создадена според програмата за овој предмет донесена од Бирото за развој на образованието и ги покрива сите општи и конкретни стандарди од неа.

Во вежбанката детето ќе учи како да ги препознава својства на 2Д- и 3Д-формите, како правилно да ги пишува големите броеви, да ги изведува аритметичките операции со броеви до 10000, да користи мерни единици за маса, должина и течност, да пресметува периметар и плоштина на 2Д-форми и да користи дијаграми и графикони за претставување податоци.Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците