Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Од ризницата на Танец. Кн. 1: Партитури за оркестар на шест антологиски кореографии

Марко Коловски ,   Дарко Илиевски ,   НУ Танец  
Оригинален наслов на книгата : From the treasury od Tanec 1: Orchestra scores of six antological choreographies
ИСБН : 978-608-267-183-3
Година на издавање : 2020
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 232
Димензии : 285х205
Корица : тврдаКраток опис

ОД РИЗНИЦАТА НА ТАНЕЦ 1: ПАРТИТУРИ ЗА ОРКЕСТАР НА ШЕСТ АНТОЛОГИСКИ КОРЕОГРАФИИ

Во оваа книга застапени се шест антологиски кореографии на ансамблот „Танец“, настанати во периодот од 1958 до 1968 година. Овие антологиски постановки прват ќе бидат дадени на јавоста во форма на целосен графички запис за сите инструменти вклучени во изведбите. Оригиналните музички обработки во ова издание се „иновирани“, сообразно составот на денешниот оркестар на ансамблот „Танец“, но притоа се задржани сите специфики што ги замислиле големите музички мајстори (во овој случај – Трајко Прокопиев и Ѓорѓи Димчевски). Со овие записи оркестрите во културно-уметничките друштва ќе имаат прецизен нотен запис за д аможат да се изведуваат овие бисери на македонската фолклорна традиција.

FROM THE TREASURY OF TANEC 1: ORCHESTRA SCORES OF SIX ANTOLOGICAL CHOREOGRAPHIES

This book presents six of the choreographies produced by the ensemble “Tanec” in the period from 1958 to 1968. For the first time complete scores for all the instruments involved in the performance will be presented to the public. The original musical arrangements included in this issue were “innovated” for the present-day composition of the orchestra of “Tanec”, but at the same time, all the specific features were preserved, as envisaged by the great musical masters (Trajko Prokopiev and Gjorgji Dimcevski). This book will offer precise musical scores for the orchestras of other folk ensembles to help them in their musical accompaniment to the performance of these gems of the Macedonian folk tradition.Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците