Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

ОРГАНСКА ХЕМИЈА, Збирка прашања и задачи со тестови (за трета година гимназиско и втора година средн

Слоботка Алексовска ,   Киро Стојановски  
Оригинален наслов на книгата : ОРГАНСКА ХЕМИЈА, Збирка прашања и задачи со тестови (за трета година гимназиско и втора година средн
ИСБН : 978-608-259-197-1
Година на издавање : 2019
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 212
Димензии : 205x285
Корица : мекаКраток опис

Ова издание на Органска хемија, збирка прашања и задачи со тестови претставува надополнување и проширување на Националната програма по хемија за III година гимназиско и II година средно стручно образование. Има цел на учениците да им помогне полесно да ги совладаат основните концепти од органската хемија, но и да ги прошири нивните знаења. Освен во редовната настава по хемија, оваа збирка може да послужи и за подготовка на матурски испит по хемија, квалификациски испити за упис на факултет, натпревари по хемија и др., како и да им даде помош на наставниците околу подготвувањето на часовите за повторување на знаењето и за оценување.

Секоја од темите опфатени во оваа збирка почнува со кратко теоретско резиме, по што следуваат многубројни решени примери што се состојат од детални одговори и решенија, вклучително и комплетни методолошки упатства што му помагаат на ученикот да ги сфати сложените концепти во органската хемија. Следниот дел, Прашања и задачи за вежбање, се состои од четири типови задачи од затворен и од отворен тип (прашања за дополнување, прашања и задачи со повеќечлен избор, прашања за кои се бара да се изведе заклучок дали се точни или не и, на крајот, прашања во кои ученикот е соочен со конкретни барања).

Оваа збирка содржи и по два теста за проверка на знаењето на учениците за секое од тримесечјата, полугодијата, како и годишен тест (вкупно 14).

Прашањата, задачите и тестовите се составени од истакнати домашни автори со долгогодишно работно искуство во наставата, а со тоа ова издание на збирката станува незаменливо помагало во наставата по хемија во средното образование.

Одговорите на прашањата и решенијата на задачите содржани во оваа збирка можете да ги најдете на нашата интернет-адреса resursi.literatura.mk.Оценка од корисниците

5 звезди

13

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
5
13

Коментари од корисниците