Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Математика II, Збирка задачи со тестови (за втора година средно образование)

Борис Лушески,   Павлина Маркудова,   Јелена Бабовиќ-Најдова,   Валентин Чачор  
Оригинален наслов на книгата : Математика II, Збирка задачи со тестови (за втора година средно образование)
ИСБН : 978-608-259-190-2
Година на издавање : 2019
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 212
Димензии : А4
Корица : мекаКраток опис

Оваа книга претставува збирка задачи со тестови, истражувања и ИКТ-активности

подготвени според наставната програма по математика за втора година во средното

гимназиско образование.

Покрај задачи за утврдување и примена на наученото, во овој дел се понудени и многу

загатки, сложувалки и игри со кои учениците можат да ги применат своите знаења на

забавен и интересен начин. Понудени се и мноштво интересни практични задачи со

кои учениците можат да ја согледаат примената на изученото во секојдневните

активности.

Збирката претставува важна компонента во дидактичкиот комплет по математика во

насока на продлабочување и проширување на знаењата и вештините по математика

за втора година.Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците