Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Статиката и цврстината на материјалите за архитектура и градежништво

Бери Оној ,   Кевин Кејн  
Оригинален наслов на книгата : Statics and strength of materials for architecture and building construction
ИСБН : 978-608-247-590-5
Година на издавање : 2018
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 600
Димензии : 220х280
Корица : тврдаКраток опис

Главната цел на оваа книга од нејзиното прво издание во 1998 година беше да ги развие и да ги презентира основните структурни концепти на лесно разбирлив начин со користење примери за „зграда” и илустрации за дополнување на текстот. 

Голем дел од овој материјал е „тестиран на самото место”, ревидиран и изменет во текот на 40 години на настава и ќе продолжи да биде изменет во иднина. Постоеше големо искушение да се додадат многу нови тематски области на оваа преработка, но решив да го задржам фокусот на оваа книга првенствено на статиката и цврстината на материјалите. Наместо тоа, беа вклучени мали измени и дополнувања без обид да се покрие повеќе материјал отколку што е потребно во воведниот дел.


Овој текст е наменет да се користи за настава од еден семестар (15 + -недели) или два квартала 10-недели поархитектура, градежништво и програми за градежна технологија. Иако овој текст може да се користи за самостојно учење, неговата вистинска добивка е како додаток на инструкциите добиени на часот.Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците