Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Бактерии во агробиологијата: управување со болести

Динеш К. Махешвари  
Оригинален наслов на книгата : Bacteria in agrobiology: disease management
ИСБН : 978-608-247-789-3
Година на издавање : 2017
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 512
Димензии : 150x235
Корица : тврдаКраток опис

Иднината на земјоделството во голема мера зависи од нашата способност да ја зголемиме продуктивноста без да се загрози долгорочниот потенцијал на производството. Апликацијата на микроорганизмите, како различни бактериски видови што го стимулираат порастот на растенијата (ПГПБ), претставува

еколошка и економски одржлива стратегија. 

Употребата на овие биоресурси за зголемување на продуктивноста на културите

добива сú поголемо значење на светско ниво.


„Бактерии во агробиологијата: Управување со болести“ разгледува различни аспекти на биолошката контрола и сузбивањето на болестите преку користење бактерии.

Обработени се теми кои вклучуваат: флуоресцентни псевдомонади, ПГПР кои продуцираат сидерофори, Pseudomonas инокуланти, биоконтролни агенси на база на Bacillus, бактериска контрола на болести на коренови и клубенести култури, габични

патогени на житните култури, почвени габични патогени, оомицетни фитопатогени и фитопаразитни нематоди.Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците