Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Основи на физичката фармација

Џозеф К. Х. Ма ,   Бока В. Хаџија  
Оригинален наслов на книгата : Basic physical pharmacy
ИСБН : 978-608-247-652-0
Година на издавање : 2017
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 624
Димензии : 210x280
Корица : тврдаКраток опис

Како здравствени професионалци одговорни за издавање на голем број фармацевтски производи и ракување со нив, фармацевтите мораат да ги разберат научните принципи што се користат за развивање и формулирање лекови.

 „Основи на физичката фармација“ дава детален, а сепак лесно прифатлив преглед на принципите на физичката фармација и нивна примена во формулирањето и администрацијата на лекови.

Овој комплетен водич во физичката фармација ги покрива сите видови фармацевтски производи, од традиционални форми и дози до нови дизајни на дози базирани на нанотехнологија. Напишан од национално признати фармацевтски научници и активни професори по фармација,

 „Основи на физичката фармација“ е јасно организиран во четири дела: „Физичка фармација на раствори“, „Цврсти дозажни форми“, „Полифазни системи“ и „Насочено ослободување и нови системи на насочено ослободување на лекови“. Студентите ќе можат да се ослонат на нивното знаење од областа на хемијата за да ги научат физичко-хемиските својства на лековите и нивните терапевтски ефекти врз телото. Со многу лесен пристап, „Основи на физичката фармација“ ќе им помогне на студентите да ги разберат и да ги применат принципите на физичката фармација во клиничка пракса.

- Покрива многу лекови и системи на испорака

- Ги опфаќа и тековните трендови во фармацевтските истражувања и развој, како и

дизајнот на дози базиран на нанотехнологија

- Има многу примери на корисни равенки и методи на формулацијаОценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците