Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Пакување храна: принципи и практика

Гордон Л. Робертсон  
Оригинален наслов на книгата : Food Packaging: Principles and Practice
ИСБН : 978-608-247-948-4
Година на издавање : 2017
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 732
Димензии : 175x252
Корица : тврдаКраток опис

Пакување храна: Принципи и практика, трето издание претставува сеопфатна и

лесно достапна дискусија за принципите на пакување храна и нивната примена.

Вклучувајќи концепти од хемијата, микробиологијата и инженерството, книгата ја

продолжува традицијата на претходните бестселер-изданија и е целосно ревидирана со нови, обновени и проширени содржини, нудејќи детален преглед на современите технологии на пакување храна.


Оваа книга

• Го покрива пакувањето на сите главни групи храна;

• Вклучува нови поглавја посветени на системите за затворање и запечатување,

како и на оптичките, механичките и бариерните својства на термопластичните

полимери;

• Презентира најнови информации за новите технологии на активно пакување;

• Нуди упатства за осмислување и анализа на експериментите со кои ќе се процени

рокот на траење на храната;

• Дискутира за најновите детали за материјалите што се во контакт со храната,

вклучително и оние што се од јавен интерес, како BPA и фталатите во храната;

• Издвојува значаен простор за јадливите, биобазираните и биоразградливите

материјали за пакување храна.


Како продлабочено истражување на областа, Пакување храна: Принципи

и практика вклучува сосем нови примери и ги одразува не само тековните

истражувања туку и темите што ќе бидат актуелни во иднината. Сеопфатно истражена со преку 1.000 референции и богато илустрирана, оваа книга ќе им послужи на студентите и на професионалците во областа, без оглед на нивото на нивните познавања и искуство, како извонредна можност за учење и референцирање во нивната професионална подготовка и дејност.Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците