Е-адреса: Лозинка:
















Продукти: 0
Цена 0 мкд

Техники за управување со училница

Џим Скривенер  




Оригинален наслов на книгата : Classroom management techniques
ИСБН : 978-608-247-819-7
Година на издавање : 2017
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 316
Димензии : 187x245
Корица : мека



Краток опис

Управувањето со училницата се однесува на создавање на вистински услови за ефикасно учење – без оглед на методот што го користите, на тоа како изгледа вашата училница и кои се вашите ученици.

Техники за управување со училница нуди голем број разновидни, „приземни“ практични техники што ќе ви помогнат најдобро да го искористите вашиот простор за настава и да ги наведете вашите ученици да работат пососредоточено.


Оваа книга ќе ве инспирира да испробате нови идеи, од основни до повеќе експериментални. Исто така, ќе ви помогне да ги предвидите и да ги избегнете проблемите во училницата, оставајќи ви доволно време да бидете посветени на корисни, значајни активности.


• Комплетен и суштествен водич кон управување со училница за

настава по англиски јазик заснован на активности.

• Вклучува техники што јасно се презентирани и лесно се

спроведуваат, а бараат минимална подготовка.

• Ја анализира училницата од три перспективи: училница,

наставник и ученици.

• Дава иновативна анализа на 14 вида интервенции од наставникот,

овозможувајќи ви вистински да го испитате начинот на кој

комуницирате со учениците.

• Ви покажува како да поттикнете интеракција на вашите часови и

да постигнете сите да зборуваат.

• Се занимава со клучни прашања од наставата, како што се

класови со ученици со различни нивоа на знаење, различни

физички услови и дисциплина.

• Дава реални решенија за вистинските проблеми во училницата.



Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците