Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Приоди и методи во наставата по јазик

Џек Ричардс ,   Теодор Роџерс  
Оригинален наслов на книгата : Approaches and methods in language teaching
ИСБН : 978-608-247-935-4
Година на издавање : 2017
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 420
Димензии : 187x244
Корица : мекаКраток опис

Ова трето издание на Приоди и методи во наставата по јазик е опширна ревизија на популарниот и лесно разбирлив текст. 

Како и во претходните изданија, оваа книга ги истражува најголемите приоди и методи во подучувањето на јазик, како што се методот на учење јазик преку граматика и превод, аудиолингвизмот, подучувањето јазик преку комуникација и

„природниот метод“. Тоа ги истражува секој од приодите и методите од аспект на нивната теорија на јазикот и подучувањето јазик, целите, силабусот, наставните активности, улогите на наставникот и ученикот, материјалите и техниките во училницата.

Освен тоа, ова трето издание вклучува содржини за подучувањето и средината за учење, со поглавја за учениците и методите, наставниците и методите, дополнителните приоди, методите и курикулумот. Исто така, вклучува и поглавја за:


• Интегрираното учење содржини и јазик (ИУСЈ)

• Подучувањето јазик преку задачи

• Подучувањето јазик преку текст


Наставниците и оние што се обучуваат за наставници ќе откријат дека ова трето издание е сеопфатно истражување и анализа на наставните методи употребувани ширум светот. Оваа книга не настојува само да ги разјасни претпоставките што стојат зад овие методи и нивните сличности и разлики туку, исто така, да им помогне на наставниците да ги истражат нивните сопствени ставови и практики при подучувањето јазик.


Џек К. Ричардс е вонреден професор на Факултетот за образование и

социјална работа при Универзитетот во Сиднеј, Австралија.


Теодор С. Роџерс е професор по психолингвистика на Универзитетот на

Хаваи.Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците