Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Практикум по македонски јазик со култура на изразувањето 1

Билјана Маленко  
Оригинален наслов на книгата : Практикум по македонски јазик со култура на изразувањето 1
ИСБН : 978-608-247-635-3
Година на издавање : 2017
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 132
Димензии : 170х235
Корица : мекаКраток опис

Овој практикум првенствено им е наменет на студентите од Педагошкиот

факултет „Св. Климент Охридски“ во Скопје кои го слушаат предметот

Македонски јазик со култура на изразувањето 1 на групите Одделенска

настава и Предучилишно воспитание, на македонски, на албански и на

турски наставен јазик, како и на студентите кои го слушаат предметот

Македонски јазик на групата Библиотекарство. 


Секако, може да им послужи како корисно јазично помагало на наставниците и на учениците од основните и од средните училишта, како и на сите оние што сакаат да ги проверат своите знаења од областа на правописот и на правоговорот.


Практикумот произлегува од повеќегодишната наставна практика

спроведувана на горенаведените студиски програми, но и од потребата

да им се приближат на студентите основните знаења од теориски и од

практичен аспект од областа на правописот и на правоговорот. Оттука,

неговата основна цел е да придонесе кон полесно и поуспешно совладување

на понудениот јазичен материјал и оспособување на студентите за негова

практична примена, не само во нивната работа како идни учители и

воспитувачи туку и во секојдневната јазична комуникација.


Во оформувањето на овој практикум несебична поддршка и помош ни

дадоа и нашите рецензенти со нивните забелешки и сугестии, за што им

изразуваме голема благодарност.Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците