Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Учење математика во раното детство: Насоки кон извонредност и правичност

Кристофер Т. Крос,   Таниша А. Вудс,   Хајди Швајнгрубер  
Оригинален наслов на книгата : Mathematics Learning in Early Childhood: Paths Toward Excellence and Equity
ИСБН : 978-608-247-646-9
Година на издавање : 2016
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 385
Димензии : А4
Корица : мекаКраток опис

Книгата Учење математика во раното детство го опишува развојот на математичкото мислење кај децата, наставната практика потребна за поддршка на поучувањето по математика и дава конкретни чекори во имплементацијата на важното математичко поучување во раното детство.

Оваа книга е наменета за сите наставници што предаваат математика во предучилишно образование или во одделенска настава, за сите едукатори и креатори на наставни програми и образовни политики, како и за родители кои сакаат да им помогнат на своите мали ученици во совладувањето на математичките дилеми. Таа претставува водич со чија помош тие ќе можат да ги насочуваат децата од најрана возраст во изучувањето на математиката.

Во книгата се дадени согледувања од опсежните истражувања, направени во САД, во врска со проблемите и тешкотиите на кои наидуваат децата на предучилишна возраст, при изучувањето на математиката.

Препораките што произлегуваат од овие истражувања покажуваат како луѓето вклучени во процесот на образование – наставници, семејство, држава, училишта, педагози и психолози – можат да ги подобрат математичките компетенции на децата на предучилишна возраст и да ги насочат на патот кон достигнувања на повисоко ниво.Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците