Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Математика I, Збирка задачи со тестови (за прва година средно образование)

Рик Пиментал,   Тери Вал,   Павлина Маркудова,   Јелена Бабовиќ-Најдова,   Јагода Танушоска  
Оригинален наслов на книгата : Математика I, Збирка задачи со тестови (за прва година средно образование)
ИСБН : 978-608-247-921-7
Година на издавање : 2017
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 300
Димензии : А4
Корица : мекаКраток опис

Збирката ја следи наставната програма по математика за 1 година и претставува додатно дидактичко помагало за учениците и наставниците.

Збирката содржи задачи со практична примена на наученото, сложувалки, загатки, задачи за талентирани ученици и за натпревари.

Како дополнителна помош за наставниците и учениците, се и тематските тестови изработени според Блумовата таксономија, односно составени од повеќетежински задачи за препознавање, сфаќање и примена на знаењата. 

Збирката е збогатена и со тематски ИКТ содржини за продлабочување и примена на изученото преку практични активности.Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците