Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Физика I - Збирка прашања и задачи со тестови (за прва година средно образование)

Зоран Станковиќ ,   Мелита Станковиќ  
Оригинален наслов на книгата : Физика I - Збирка прашања и задачи со тестови (за прва година средно образование)
ИСБН : 978-608-247-918-7
Година на издавање : 2019
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 144
Димензии : 205x285
Корица : мекаКраток опис

Ова издание на Физика, збирка прашања и задачи со тестови претставува дополнување и проширување на Националната програма по физика за прва година во средното образование. Има цел на учениците да им помогне полесно да ги совладаат основните концепти од физиката, но и да ги прошири нивните знаења и да им го олесни преодот во постојната програма по физика за средно образование. Освен во редовната настава по физика, оваа збирка може да послужи и за подготовка на матурски испит по физика, квалификациски испити за упис на факултет, натпревари по физика и др., како и да им даде помош на наставниците околу подготвувањето на часовите за повторување на знаењето и за оценување.

Секоја од темите опфатени во оваа збирка почнува со кратко теоретско резиме, по што следува делот што опфаќа прашања и задачи со различни нивоа на сложеност, со што можат да се утврдуваат различните степени на знаење на ученикот (препознавање, сфаќање, примена, анализа, синтеза и евалуација). Во овој дел се дадени и повеќе решени примери што се состојат од детални одговори и решенија, вклучително и комплетни методолошки упатства и совети што му помагаат на ученикот да ги сфати сложените концепти во физиката.

За секоја тематска целина се дадени тестови во кои се опфатени прашања и задачи со различни нивоа на сложеност (заокружување, дополнување, одговори на прашања и решавање на пресметковни задачи). На крајот од збирката се дадени примери и за полугодишни и годишни тестови.

Прашањата, задачите и тестовите се составени од истакнати домашни автори со долгогодишно работно искуство во наставата, а со тоа ова издание на збирката станува незаменливо помагало во наставата по хемија во средното образование.

Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците