Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Хемија I - Збирка прашања и задачи со тестови (за прва година средно образование)

Гордана Геческа,   Елизабета Николовска Софрониевска  
Оригинален наслов на книгата : Хемија I - Збирка прашања и задачи со тестови (за прва година средно образование)
ИСБН : 978-608-247-911-8
Година на издавање : 2017
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 90
Димензии : А4
Корица : мекаКраток опис

Збирката опфаќа теми од предвидената програма по хемија за прва година во средното гимназиско и во средното стручно образование. Ова издание првенствено е наменето за учениците кои во основно образование, предметот хемија го изучувале според новата адаптирана програма и има за цел да им го олесни преодот од адаптираната програма по хемија во основното образование, во постоечката програма по хемија во средното образование. Прашањата и задачите во оваа збирка имаат различни нивоа на сложеност, со што можат да се утврдуваат различните степени на знаење на ученикот (препознавање, сфаќање, примена, анализа, синтеза и евалвација).

Следејќи ги наставните цели од наставната програма, збирката се состои од неколку дела што опфаќаат повеќе теми организирани во логични целини. Секој дел започнува со прашања за повторување што треба да ги поттикнат учениците активно да се вклучат во содржините и да го продлабочат стекнатото тематското знаење. За секој тематски дел се дадени тестови, предвидени да го сумираат и оценат знаењето на учениците за одредени теми. Тестовите можат да служат за подготовка на учениците за тестирање, но и како помош на наставниците за подготвување на часовите за оценување. На крајот од збирката се дадени примери и за полугодишни и годишни тестови.

Прашањата, задачите и тестовите се составени од домашни автори со долгогодишно работно искуство во наставата, кое јасно се одразува во изборот и во адаптацијата на содржините што се дел од оваа збирка. При подготвување на прашањата се водеше сметка за нивото на знаење, како и терминологијата што ја усвоиле учениците работејќи по адаптирана програма по хемија за основно образование.

Збирката претставува важна компонента во дидактичкиот комплет по хемија во издание на „Арс Ламина“, како и незаменливо помагало во наставата по хемија воопшто.Оценка од корисниците

5 звезди

13

4 ѕвезди

2

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
4,9
15

Коментари од корисниците