Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Дидактички игри по математика

/ /  
Оригинален наслов на книгата : Дидактички игри по математика
ИСБН : 978-608-247-526-4
Година на издавање : 2016
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 16
Димензии : А4
Корица : тврдаКраток опис

Овој комплет ресурси преставува збир од математички дидактички игри наменети за учениците од 4 до 6 одделение во основното деветгодишно образование според програмата по математика на Меѓународниот центар за испити на Кембриџ.

Дополнети со упатства за играње, игрите даваат можност за совладување на математичките вештини на едукативен и забавен начин, како во училница, такак и надвор од неа.

Овие игри се реупотребливи. На нив може да се пишува со обичен фломастер, а се брише со хартиено марамче, ткаенина или сунѓер.

Комплетот содржи:

- 16 илустрирани игри со упатства, кои покриваат повеќе области од програмата по математика за 4 до 6 одделение.Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците