Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Бајки од Македонија

Билјана С. Црвенковска,   Катерина Николовска  
Оригинален наслов на книгата : Бајки од Македонија
ИСБН : 978-608-247-737-4
Година на издавање : 2017
Издавачка куќа : Либи
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 2
Број на страни: 144
Димензии : 210x210
Корица : тврдаКраток опис

Најубавите бајки од македонската народна традиција

- Момчето што се скри во златното јаболко
- Двата цара
- Вејко Северко
- Девојчето и дванаесетте месеци


Изворници:

За „Момчето што се скри во златното јаболко“, „Двата цара“ и „Вејко Северко“:
„Македонско народно творештво: Народни приказни, книга 2 - Македонски народни волшебни приказни“, подготвил: Танас Вражиновски, Институт за фолклор„Марко Цепенков“, 1986, Скопје

За „Девојчето и дванаесетте месеци“:
Марко К. Цепенков, „Македонски народни приказни“, Т. 1, стр. 357-359, приредил Кирил Пенушлиски, Скопје, Македонска книга, 1989.

Поддржано од Движењето за поддршка на креативноста „Иво Лауренчиќ“ – Браво Сине!

Адаптација на текст: Билјана С. Црвенковска

Илустрации: Катерина НиколовскаОценка од корисниците

5 звезди

6

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
5
6

Коментари од корисниците

29.01.2020 14:11:43   Anonymous напиша

Честитки за илустраторката, но и за сите заслужни за објавувањето на оваа прекрасна книга.
30.06.2018 10:41:25   Anonymous напиша

Честитки до илустраторката, а и до сите кои допринеле за создавање на оваа привлечна книга, вредна да се има во сечија детска библиотека.