Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Математика 7, Збирка задачи со тестови

Весна Бојаџиева,   Елена Апостолоска,   Силва Атанасова,   Мирјана Марковска-Димовиќ,   Борис Лушески  
Оригинален наслов на книгата : Математика 7, Збирка задачи со тестови
ИСБН : 978-608-247-708-4
Година на издавање : 2017
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 204
Димензии : А4
Корица : мекаКраток опис

Оваа книга претставува збирка на задачи, наставни листови и тестови по математика според програмата на Меѓународниот центар за испити Кембриџ, која е адаптирана и одобрена од страна на Бирото за развој на образованието на Р. Македонија.

Содржините од збирката се распределени во согласност со редоследот на наставните цели во програмата дадени од страна на Бирото за развој на образованието и во целост ја поткрепуваат програмата, давајќи им на децата можност да применуваат стратешко размислување и да се развиваат како самоуверени, иновативни и посветени ученици.

Збирката претставува важна компонента во дидактичкиот комплет по математика, во кој се содржани учебникот и работната тетратка, како и други ресурсни материјали, а во насока на продлабочување и проширување на знаењата и вештините по математика за ова одделение.Оценка од корисниците

5 звезди

2

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

1

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
4
3

Коментари од корисниците