Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Математика 7, Работна тетратка

Сју Пембертон,   Патрик Кивлин,   Пол Винтерс,   Маргарет Тортон  
Оригинален наслов на книгата : Essential Mathematics for Cambridge Secondary 1 Stage 7 Work Book
ИСБН : 9786082476223
Година на издавање : 2016
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 1
Број на страни: 204
Димензии : 200Х273
Корица : мека


    Немаме податоци

Краток опис

Математика за основно образование е прогресивна програма што развива севкупно разбирање на математиката, почнувајќи од раните години, па сè до крајот на основното образование. Поткрепувајќи ја содржината со решавање задачи, оваа програма им дава можност на децата да применуваат стратешко размислување и да се развиваат како самоуверени, иновативни и посветени ученици.

Математика за основно образование е напишана во универзален контекст и е приспособена за употреба низ целиот свет.

Учебникот, работната тетратка и збирката задачи со тестови и наставни листови Математика 7 целосно ги покриваат целите на наставната програма по математика за седмо одделение, следејќи го притоа и распоредот на наставните содржини дадени по часови и недели. Оценка од корисниците

5 звезди

3

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

1

1 ѕвезда

1

Просечна оценка
3,6
5

Коментари од корисниците

04.10.2016 13:59:45   Bibi S напиша

Одлична вежбанка