Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Математика 9, Учебник

Патрик Кивлин,   Пол Винтерс  
Оригинален наслов на книгата : Essential Mathematics for Cambridge Secondary 1 Stage 9 Pupil Book
ИСБН : 9786082475622
Година на издавање : 2018
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 1
Број на страни: 300
Димензии : 195Х265
Корица : мека


    Немаме податоци

Краток опис

Математика за основно образование е прогресивна програма што
развива севкупно разбирање на математиката, почнувајќи од раните години, па сè до крајот на основното образование. Поткрепувајќи ја содржината со решавање задачи, оваа програма им дава можност на децата да применуваат стратешко размислување и да се развиваат како самоуверени, иновативни и посветени ученици.

Математика за основно образование е напишана во универзален контекст и е приспособена за употреба низ целиот свет.

Учебникот Математика 9 целосно ги покрива целите на наставната програма по математика за деветто одделение, следејќи го притоа и распоредот на наставните содржини дадени по часови и недели.Оценка од корисниците

5 звезди

3

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

1

Просечна оценка
4
4

Коментари од корисниците

04.10.2016 14:00:04   Bibi S напиша

Браво и за учебникот и за работната тетратка