Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Меѓународните односи и Европската унија

Кристофер Хил ,   Мајкл Смит  
Оригинален наслов на книгата : International relations and the European Union
ИСБН : 978-608-229-583-1
Година на издавање : 2013
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 584
Димензии : 165x235
Корица : тврда


    Немаме податоци

Краток опис

Меѓународните односи и Европската унија зазема единствен пристап: го инкорпорира проучувањето на улогата на ЕУ на светско ниво во пошироката област на меѓународните односи. 

Започнува со преглед на теоретските рамки, продолжува со посочување на

релевантните институции и процеси, полиња на клучни политични супстанции, како и односите на ЕУ со специфични држави. Соработката со водечки експерти ги поттикнува студентите критички да размислуваат за оваа важна тема и да се прашуваат: за кого и за што работи ЕУ во меѓународните односи? Што треба да постигне?


Кристофер Хил е Сер Патрик Шихи, професор во Центарот за меѓународни студии при Универзитетот во Кембриџ.Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците