Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Поедноставен систем за наводнување

Пит Мелби  
Оригинален наслов на книгата : Simplifi ed Irrigation Design
ИСБН : 978-608-229-609-8
Година на издавање : 2013
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 240
Димензии : 207х285
Корица : мекаКраток опис

Второто издание на овој најпродаван академски водич кон дизајнот за наводнување е целосно преработено за да можете полесно да го разберете. Наменето за дизајнери и инсталатори на дизајни за наводнување, како и за студенти, "Поедноставен дизајн за наводнување" јасно го објаснува процесот на проектирање еден систем за наводнување и сродната хидраулика, без да има потреба од дополнително објаснување од наставникот.

Секое поглавје се надоврзува на претходното, претставувајќи ги сите основи на дизајнот за наводнување пред да се навлезе во посложените аспекти на наводнувањето како:

-  Основна хидраулика

-  Одредување големина на цевки

-  Пресметки на загуба од триење

-  Одредување воден притисок


Пит Мелби е професор по пејзажна архитектура на Државниот универзитет во Мисисипи, како и поранешен член на одборот на Уметничкиот фестивал во Атланта и бил претседател на одборот на „Урбан вол графикс“ (Urban Wall Graphics“ во Атланта. Покрај тоа, има објавено голем број дела и редовно држи предавања.Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците