Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Загадувањето во системите на сточарското производство

Ј. Ап Дуи ,   Р. Ф. Е. Аксфорд ,   И. Фајез М. Мараи ,   Х. Омед  
Оригинален наслов на книгата : Pollution in Livestock Production Systems
ИСБН : 978-608-229-907-5
Година на издавање : 2014
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 480
Димензии : 155x235
Корица : тврда


    Немаме податоци

Краток опис

Интензивното производство во сточарските системи значително ја загадува животната средина преку кашата, течноста од силажата и миризбите, а тоа

го прави и помалку директно преку ѓубривата што се користат за поддршка на интензивното пасење и преку хемикалиите што се пренесуваат во човечкиот

синџир на исхрана. 

Сепак, интеракцијата меѓу загадувањето и загадувањето од сточарските системи

е покомплексно, бидејќи загадувањето од изворите како што е контаминираната добиточна храна, воздушните честици, радијацијата и инфективните микроорганизми, исто така, влијаат врз производството.

Оваа книга во 23 поглавја испитува различни аспекти од овие врски. Разгледани се четири главни теми: влијанието на загадувањето во сточарските системи

на производство; ефектите на животната средина врз загадувањето што доаѓа од сточарските системи; употребата на добиточните отпадоци; и контролата на

загадувањето од сточарските претпријатија. 

Книгата дава голем преглед за луѓето што се засегнати од сточарското производство, како и за оние од поврзаните дисциплини како што е земјоделското инженерство и

контролата на загадувањето.Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците