Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Прирачник за постапување со добиток

Ричард А. Батаља  
Оригинален наслов на книгата : Handbook of livestock management
ИСБН : 978-608-229-395-0
Година на издавање : 2013
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 656
Димензии : 207х275
Корица : тврда


    Немаме податоци

Краток опис

Ова издание на Прирачникот за постапување со добитокот обработува широк спектар на видови и теми, покажувајќи како да се изведат вештините и техниките чекор по чекор неопходни за лицата инволвирани во процесот на одгледување животни. 

Имајќи го практичниот пристап, дава стручно искуство и истакнува како да

се одржат и да се максимизираат благосостојбата и продуктивноста на животното. Над 800-те илустрации им нудат на читателите детален приказ на секој вид и секоја работна техника кај добитокот. Главите за говеда, свињи, коњи, овци, кози, живина, фиксирање добиток и здравје на стадото придонесуваат ова да биде комплетен прирачник за студентите на науката за животни, ветеринарната наука и професионалното земјоделство.Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците