Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Напредна хемија на млечни производи, I дел

Пол Мексвини,   Патрик Фокс  
Оригинален наслов на книгата : Advanced dairy chemistry. Vol. 1, Proteins
ИСБН : 978-608-229-791-0
Година на издавање : 2014
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 640
Димензии : 155x235
Корица : тврдаКраток опис

Современа хемија на млекарството дискутира за најкомерцијалните

важни состојки на млекото во поглед на нивната улога во исхраната и како

функционални компоненти на храната. Третото издание, што е дело на

научници за млечни производи и други експерти од целиот свет, нуди детални

научни информации за сите аспекти на млечните протеини.

Преработената содржина вклучува многу поднаслови на поглавјата за да

биде материјалот попристапен и да бидат потенцирани клучни теми, како,

на пример, методите за одредување и класифицирање на протеините,

биолошките и физиолошките активни протеини, молекуларната генетика

и функционалните млечни протеини - со претпоставка дека во изминатите

години сите имаат зголемена важност.

Ова влијателно дело го сумира сегашното познавање на млечните производи

и предлага области за идна работа. Ќе им биде од корист на научниците за

млечни производи, хемичарите и на другите лица што работат во истражување

на млечните производи или во млечната индустрија.


д-р П.Ф. Фокс е почесен професор по прехранбена хемија, а д-р П.Л.Х

Мексвини е висок предавач при Универзитетот за прехранбена хемија Колеџ

Корк, Ирска.Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците