Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Наука за виното: основи и примена

Роналд С. Џексон  
Оригинален наслов на книгата : Wine Science: Principled and Applications
ИСБН : 978-608-229-602-9
Година на издавање : 2013
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 784
Димензии : 207x280
Корица : тврдаКраток опис

Третото издание на Наука за виното: Основи и примена претставува детален приказ на трите централни принципи на науките за вино: одгледување грозје, производство на вино и оценување вино.

Книгата му ги претставува на читателот најновите достигнувања за актуелните методи за производство на вино во рамка што ја објаснува нивната употреба, како и предностите и недостатоците на алтернативните процедури.

Новите теми вклучени кон ова издание го опфаќаат потеклото на сортите грозје, алтернативите за тапата како затворач, хемиската основа за перцепцијата за вкус и арома и други информации базирани на сетилата.

Направени се значајни обновувања на материјалите на системите за одржување на грозјето, справувањето со болестите и штетниците, подготовката на почвата, употребата на сулфурниот диоксид, производството на ледени вина и бренди, како и на материјалите за напредокот во разбирањето на потеклото на користа од

виното за здравјето. Претставени се информациите за историското потекло на техниките за производство на селектирани вина, различното значење и важноста на винската оксидација, како и винската терминологија.

Оценка од корисниците

5 звезди

1

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
5
1

Коментари од корисниците