Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Вовед во општа, органска хемија и биохемија

Морис Хајн,   Скот Патисон,   Сузан Арена  
Оригинален наслов на книгата : Introduction to General, Organic, and Biochemistry
ИСБН : 978-608-229-412-4
Година на издавање : 2013
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 488
Димензии : 207x280
Корица : тврдаКраток опис

Оваа книга ќе биде корисна за вас доколку ја користите правилно. Таа не е наменета да биде замена за одговарање на прашањата и вежбите. Важно е да поминете низ процесот на работа и без одговори пред да ги видите решенијата во Прирачникот. Доколку ги видите одговорите, се губи многу од вредноста да дознаете дали сте го научиле материјалот или не. Ова не значи дека не можете да научите од одговорите. Доколку воопшто не можете да одговарате на прашањето или на вежбата, проучете го одговорот внимателно за да видите каде имате тешкотии. Треба да посветите доволно време одговарајќи на секоја зададена вежба. Само откако ќе направите сериозен обид да одговорите на едно прашање или вежба, треба да се пристапи кон решенијата во Прирачникот.


Хемијата е една од најпредизвикувачките курсеви за студирање со кои ќе се соочите. Суштината на студирањето хемијата е решавањето проблеми. Вештината во решавање на проблемите се постигнува преку ефективно и постојано вежбање. Гледајќи ги и слушајќи ги другите како ги решаваат проблемите, може да биде од некоја корист, но нема да резултира со олеснување на проблемите во хемијата.
Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците