Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Проектирање челични конструкции

Џек Ц. Меккорамак  
Оригинален наслов на книгата : Structural steel design
ИСБН : 978-608-247-005-4
Година на издавање : 2015
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 736
Димензии : 170x235
Корица : тврдаКраток опис

Овој учебник е подготвен со надеж дека читателите, како и толку многу инженери во минатото, ќе се заинтересираат за проектирање на челични конструкции и ќе сакаат да гоодржат и зголемат своето знаење за темата во текот на нивните кариери во инженерингот и градежната индустрија. Материјалот беше подготвен првенствено за воведен курс во почетната или крајната година, но последните неколку поглавја можат да се користат за дипломски предмет. Авторите претпоставија дека студентот претходно посетувал воведни часови за механиката на материјалите и структуралната анализа.

Главната цел на авторите при подготовката на ова ново издание беше да го ажурира-

ат текстот за тој да е усогласен и со Спецификациите за објекти со челични структури на Американскиот институт за челични конструкции (АИСЦ ) 2010 година, и со 14-тото издание на АИСЦ Прирачникот за челични конструкции издаден во 2011 година.Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците