Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Фармските животни и животната средина

Клајв Филипс,   Дејвид Пигинс  
Оригинален наслов на книгата : Farm animal and the environment
ИСБН : 978-608-247-206-5
Година на издавање : 2015
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 442
Димензии : 170x235
Корица : мекаКраток опис

Во последните години се зголеми интересот за

енвиронменталните аспекти на земјоделството и за

благосостојбата на фармските животни. Сепак, има неколку

достапни книги што ја даваат важната биолошка основа на овие

прашања и, исто така, ги опишуваат ефектите на животната

средина врз фармските животни и на животните врз животната

средина. Книгава дава опширна синтеза. Поделена е на четири

дела во кои се опфатени: факторите на животната средина

што влијаат врз производството и врз благосостојбата на

фармските животни; како фармските животни ја воспримаат

животната средина; како реагираат на неа и ефектите на

фармските животни врз човековата средина. Авторите

вклучуваат меѓународно признати научници од Обединетото

Кралство, САД, Канада, Франција, Холандија, Данска, Шведска

и од Египет. Книгата ќе предизвика интерес кај голем број

студенти и истражувачи што се занимаваат со психологијата на

животните и производството, со однесувањето на животните и

нивната благосостојба, со ветеринарната медицина и науката за

животната средина.Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците