Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Математика 4, Прирачник за наставници

Карен Морисон  
Оригинален наслов на книгата : Nelson International Mathematics, Teacher's Guide 4, 2nd edition
ИСБН : 978-608-247-218-8
Година на издавање : 2015
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 3
Број на страни: 112
Димензии : 195*265
Корица : мека


    Немаме податоци

Краток опис

Овој прирачник претставува важна поддршка на
програмата по математика за основно образование 
и е темелен и богат водич за наставниците, со цел да
 ги надополни и да ги дообјасни составните делови на
 програмата по математика, според програмата на Меѓународниот центар за испити на Кембриџ. Прирачникот содржи листи на потребни ресурси, предлог-активности за умствено загревање, мноштво идеи за реализирање на наставните цели, сугестии за практични активности и поврзување со активностите во учебниците и работните тетратки.

Математика за основно образование од Карен Морисон е интернационално издание напишано во универзален контекст, а е приспособено за употреба во нашето образование, според наставната програма од Меѓународниот центар за испити на Кембриџ. Таа претставува прогресивна програма која развива севкупно разбирање на математиката, почнувајќи од најраните години, давајќи им можност на децата да применуваат стратешко размислување и да се развиваат 
како самоуверени, иновативни и посветени ученици.Оценка од корисниците

5 звезди

3

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
5
3

Коментари од корисниците

28.11.2017 11:38:56   Anonymous напиша

Перфектично
09.03.2017 17:12:14   Anonymous напиша

Ova e prekrsna kniga pk matematika nakratko odlicna super ova kniga ke mi pomgne mnogu.Koj ida ja napisal mu davam 5 dzvezdi!!!
04.10.2016 14:03:17   Bibi S напиша

Голема помош за наставниците