Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Математика 5, Работна тетратка

Карен Морисон  
Оригинален наслов на книгата : Nelson International Mathematics, Workbook 5, 2nd edition
ИСБН : 978-608-247-159-4
Година на издавање : 2018
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 80
Димензии : 195*265
Корица : мека


    Немаме податоци

Краток опис

Математика за основно образование од Нелсон Торнс, преведена и адаптирана од страна на Арс Ламина – публикации, е прогресивна програма што развива севкупно разбирање
на математиката, почнувајќи од раните години, па сè до крајот на основното образование. Поткрепувајќи ја содржината со решавање задачи, оваа програма им дава можност на децата да применуваат стратешко размислување и да се развиваат како самоуверени, иновативни и посветени ученици.

Математика за основно образование е напишана
во универзален контекст, а е приспособена за употреба во нашата земја.

Учебникот и работната тетратка Математика 5 целосно ги покриваат целите на наставната програма за петто одделение.Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците