Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Математика 6, Збирка задачи со тестови

Весна Бојаџиева,   Елена Апостолоска,   Силва Атанасова,   Мирјана Марковска-Димовиќ  
Оригинален наслов на книгата : Математика 6, Збирка задачи со тестови
ИСБН : 978-608-247-226-3
Година на издавање : 2015
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 3
Број на страни: 180
Димензии : 195*265
Корица : мекаКраток опис

Оваа книга претставува збирка на задачи и тестови по математика според програмата на Меѓународниот центар за испити на Кембриџ, која е адаптирана и одобрена од страна на Бирото за развој на образованието на Р. Македонија.

Содржините во збирката се распределени во согласност со редоследот на наставните цели во програмата и упатството дадени од страна на Бирото за развој на образованието и во целост ја поткрепуваат програмата, давајќи им на децата можност да применуваат стратешко размислување и да се развиваат како самоуверени, иновативни и посветени ученици.

Збирката претставува важна компонента во дидактичкиот комплет по математика, во кој се содржани учебникот, работната тетратка, прирачникот за наставници и други ресурсни материјали, а во насока на продлабочување и проширување на знаењата и вештините по математика за ова одделение.Оценка од корисниците

5 звезди

32

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

8

Просечна оценка
4,2
40

Коментари од корисниците

04.10.2016 14:05:12   Bibi S напиша

Одлична збирка, богата со разни задачи, загатки и интересни игри и активности. Ја препорачувам секому :)
31.01.2016 19:20:07   Anonymous напиша

како или каде да ги видиме решенијата на задачите од збирката математика 6?
10.12.2015 20:49:59   Anonymous напиша

Ви благодарам за помошта во наставата.Поздрав Светлана Коле Неделковски Скопје