Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Математика 6, Учебник

Карен Морисон  
Оригинален наслов на книгата : Nelson International Mathematics, Student Book 6, 2nd edition
ИСБН : 978-608-247-160-0
Година на издавање : 2018
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 1
Број на страни: 170
Димензии : 195*265
Корица : мека


    Немаме податоци

Краток опис

Математика за основно образование од Нелсон Торнс, преведена и адаптирана од страна на Арс Ламина – публикации, е прогресивна програма што развива севкупно разбирање на математиката, почнувајќи од раните години, па сè до крајот на основното образование. Поткрепувајќи ја содржината со решавање задачи, оваа програма им дава можност на децата да применуваат стратешко размислување и да се развиваат како самоуверени, иновативни и посветени ученици.

Математика за основно образование е напишана
во универзален контекст, а е приспособена за употреба во нашата земја.

Учебникот Математика 6 целосно ги покрива целите на наставната програма за шесто одделение.Оценка од корисниците

5 звезди

1

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
5
1

Коментари од корисниците

04.10.2016 14:07:14   Bibi S напиша

одличнен учебник