Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Триење и движење

Џон Стрингер  
Оригинален наслов на книгата : Friction and Motion
ИСБН : 978-608-229-877-1
Година на издавање : 2014
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 18
Димензии : 190x245
Корица : мекаКраток опис

Триење и движење е една од тематските читанки предвидени како дополнителен

прирачен материјал за наставата по природни науки за 3 одделение.

Читанката се базира врз делови од темата „Триење“ што е дел од учебникот за трето

одделение, адаптиран според наставната програма на Меѓународниот центар за

испити на Кембриџ (Cambridge International Examinations).


Тематски читанки по природни науки за трето одделение:

• Карактеристики на материјалите

• Планирање на истражувачката работа

• Да им помогнеме на растенијата да пораснат

• Триење и движење

• Живеење и растење

• Карпи и почви
Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците