Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Нојферт архитектонско проектирање

Ернст Нојферт  
Оригинален наслов на книгата : Bauentwurfslehre
ИСБН : 978-608-229-705-7
Година на издавање : 2014
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 582
Димензии : 216x300
Корица : тврдаКраток опис

Најновото 40-то издание на „Нојферт архитектонско проектирање“ претставува суштинска референца за проектирање и планирање на изградбата на кој било објект. Изданието е дополнето со ревидирани и ажурирани содржини и графика, јасно уредени функционални шеми и типологии кои нудат соодветно планирање, брз преглед и безбедно воведување во дизајнот.

Користењето на детални цртежи, кои се движат од ергономијата на човековата околина, преку одредени барања на различните градежни задачи, до типолошки аспекти од општа природа, ова претставува колекција на илустрирани стандарди и диемнзии. Оваа книга претставува ресурс за студентите и архитектите, но може и да послужи како водич за градители и планери.

Најново и дополнето издание со нови содржини

Општи основи на домувањеОпшти основи на работаОпшти основи на јавни собири СертифицирањеАрхитектонски договорПараметарско проектирањеПарламентарни објектиКонтејнер / Архитектура на контејнериГрадење без бариериУрбанизам, поврзување. ориентирањеПараметарско проектирањеУлици, паркиралишта, јавен локален превоз, железницаУчилишта
Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците