Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Препорачуваме

Маслиново масло: Хемија и технологија

Димитриос Боску  
Оригинален наслов на книгата : Olive oil: Chemistry and Technology
ИСБН : 978-608-229-093-5
Година на издавање : 2011
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: 2004 пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 288
Димензии : 150x227
Корица : мекаКраток опис

Во ова издание се нуди обработка на теми што бележат брз развој во последните години. Целта е да му се создаде на читателот стабилна основа за решавање на конкретни проблеми што би можеле да се појават во иднина.
Во првиот дел од книгата се зборува за традицијата на маслиновото дрво, неговите карактеристики и местото на маслиновото масло на светскиот пазар. Понатаму, во вториот дел се анализираат составот на маслиновото масло, поларните фенолни соединенија, факторите што влијаат врз квалитетот на маслото, методите за докажување на автентичноста и поволните влијанија врз здравјето, не само од основните состојки туку и од страна на оние компоненти што се помалку застапени во маслото. Во третиот, последен дел, се разгледува екстракцијата на маслото, неговите третмани и модификации, начините на пакување и складирање, и неговата крајна употреба во кулинарството.
Од ден на ден маслиновото масло сè повеќе станува составен дел од исхраната на многу луѓе ширум светот. Поради тој факт, авторот Димитриос Боску (лабораторија за хемија и технологија на храна при Универзитетот „Аристотел“ во Солун, Грција) се одлучил за уредување на оваа книга, која уште повеќе ни го доловува големото значење на овој прехранбен продукт.
За сите подетални информации во врска со содржината и со достапноста на книгата слободно пишувајте на publishing@arslamina.com.Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
5
0

Коментари од корисниците