Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Харперова илустрирана биохемија

Роберт К. Мареј  
Оригинален наслов на книгата : Harper's Illustrated Biochemistry
ИСБН : 978-608-229-357-8
Година на издавање : 2012
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 704
Димензии : А4
Корица : тврдаКраток опис

Ова е текст од биохемијата кој мора да го поседува секој студент – сега во боја!


Детална, концизна и современа, Харперовата илустрирана биохемија е на врвот според својот квалитет и можноста за објаснување на врската помеѓу биохемијата и молекуларната основа на здравјето и болеста.


Дваесет и осмото издание претрпе големи промени – вклучително и конверзија во боја на сликите и нацртите и детална ревизија и осовременување на секое поглавје – со цел да се отслика најновиот напредок на знаењето и технологијата и текстот да се направи колку е можно посовремен и клинички релевантен.


Погодувајќи го совршениот баланс помеѓу деталноста и прецизноста, Харперовата илустрирана биохемија е клучна за USMLE прегледите и е најдоброто референтно дело за учење на клиничката релевантност на темата на биохемијата.


НОВО во ова издание:


Презентација во боја, вклучително и 600+ илустрации


• Секое поглавје започнува со резиме на биохемиската важност и завршува со резиме кое ги прегледува покриените теми


• Две комплетно нови поглавја: „Слободните радикали и антиоксиданските прехранбени состојки“ и „Биохемиски истории на случај“ кои што нудат детална презентација на 16 клинички состојби 


• Нов прилог кој содржи основни клинички лабораториски резултати и ажуриран прилог со листа на важни биохемиски интернет страници и интернет списанија 


• НОВА или ажурирана покриеност на важните теми, вклучително и Проектот на човековиот геном и давање на лекови со помогнато од компјутери 
Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците