Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Хемија и биохемија на виното

М. Кармен Поло  
Оригинален наслов на книгата : Wine Chemistry and Biochemistry
ИСБН : 978-608-229-558-9
Година на издавање : 2013
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 752
Димензии : 160x235
Корица : тврдаКраток опис

Целта на оваа книга е да се опишат хемиските и биохемиските аспекти на винарството што се истражуваат во моментот. Авторите ги избраа најдобрите експерти во секоја област. 


Првиот дел на книгата дава резиме на најважните аспекти од технологијата и микробиологијата на винарството. Вториот, во најголем дел се однесува на различните групи на соединенија, како тие се модифицираат за време на разните чекори од процесот на производство, и како тие влијаат на квалитетот на виното, сензорните аспекти, физиолошката активност, итн. Третиот дел ги опишува непосакуваните проблеми во виното, вклучувајќи ги оние што влијаат на квалитетот и на безбедноста како храна. 


За крај, земен е предвид третманот на податоците како аспект кој сè уште не е опфатен во ниту една друга книга за енологија. Во оваа глава авторите не само што ги објаснуваат алатките достапни за обработка на аналитичките податоци, туку укажуваат и на најпогодните третмани, кои треба да се користат во зависност од бараната информација, давајќи примери од енолошка литература.


Уредници: М. Викторија Морено-Арибас, М. Кармен ПолоОценка од корисниците

5 звезди

1

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
5
1

Коментари од корисниците