Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Термодинамика во минералогија - вовед

Ладислав Цемич  
Оригинален наслов на книгата : Thermodynamics in mineral sciences: an introduction
ИСБН : 978-608-229-538-1
Година на издавање : 2013
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 386
Димензии : 155x235
Корица : мекаКраток опис

ЛАДИСЛАВ ЦЕМИЧ студирал геологија и минералогија на универзитетите во Сарбрукен и Бон. Се здобил со докторат во Бон. Годината којашто ја поминал во истражување, на Универзитетот во Чикаго, беше проследена со хабилитација во Берлин. Тој сега работи на Универзитетот Кристијан-Албрехтс во Кил, како професор по експериментална и теоретска петрологија.


Предмет на оваа книга се природните системи каде што термодинамичките процеси се одвиваат како резултат на промените во температурата, притисокот и составот. Главните концепти се разработени на пониско ниво, со обид да се зачува математичката строгост. Пресметаните примери, со употреба на податоци од литературата за минералогија, се дадени за да се објасни подобро тешката и многу апстрактна материја на термодинамиката. Книгата е наменета за студентите по геологија, минералогија, наука за материјата и за сите останати заинтересирани читатели коишто се занимаваат со цврсти материи.Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците