Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Микробна контаминација на храната

Чарлс Л. Вилсон  
Оригинален наслов на книгата : Microbial food contamination
ИСБН : 978-608-229-207-6
Година на издавање : 2012
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 632
Димензии : 150x235
Корица : тврдаКраток опис

Сеопфатна евалуација на микробиологија, биохемија, откривање ризик и закана од болестите произлезени од храната на денешниот глобален пазар, Микробна контаминација на храната

• Разгледува нова појава на болести кај луѓето произлезени од храната

• Воведува нови погледи на патогениот ефект на Е. Coli, вирусни болести, и протозонски паразити

• Ги испитува прионите и другите зоонотски болести вклучувајќи ги трасмисивните спонгиформни енцефалопатии

• Дискутира за микотоксините и афлатоксините, особено за канцерогеноста на афлатоксинот Б1

Откривање, мониторинг и контрола

• Ги прегледува брзите електрохемиски бисензори и полимеразната ланчана реакција (PCR) за откривање, идентификација и подредување

• Ги претставува новите методи за откривање на општопознатите тешки прионски болести

• Ги испитува контролните и превентивните мерки вклучувајќи ги природно појавените антимикроби, зрачењето и другите физички контролни стратегии

• Ја разгледува генетската и биохемиската контрола на афлатоксигените габи

Меѓународна регулатива и трговија

• Го евалуира влијанието на глобализацијата на ризикот од транснационални епидемии

• Погледнува во вмешаноста на болеста „Кравјо лудило“ на трговијата со говедско месо

• Дава преглед на програмите за намалување на контаминацијата вклучувајќи го Кодекс Алиментариус и Мрежата на меѓународното влијание за безбедност на храната

Биотероризам

• Го истражува биотероризмот и потенцијалната употреба на различни хемиски, радиолошки и биолошки агенси

• Ги анализира тековните стратегии за заштита на храната

• Предлага план за одбрана на храната којшто може да ја намали ранливостаОценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците