Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Административно право

Жан Валин  
Оригинален наслов на книгата : Droit administrative
ИСБН : 978-608-229-285-4
Година на издавање : 2013
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 724
Димензии : 145x207
Корица : тврда


    Немаме податоци

Краток опис

Ажурирано издание за приоритетното прашање за уставноста и за територијалната реформа.

Дваесет и третото издание на овој краток преглед, кое останува верно на инспирацијата по која се водеа и претходниците, беше подложено на темелни промени за да ја следи еволуцијата на француското административно право.

Делото е наменето за студенти од втора и трета година од дипломски студии, за кандидати за различни административни конкурси и за сите оние што сакаат да се приклучат кон една дисциплина, која навидум е комплексна и чија комплексност се зголемува со развојот на правото на заедниците и со неговиот придонес кон уставното право.

Делото, пред сè, има цел да ги презентира наместо да ги образложува деталите за управните правила, фундаменталните идеи и логиката на спроведените реформи, што овозможува да се разјасни еволуцијата на оваа материја.

Во три дела книгата ги проучува административната администрација, постапките на администрацијата и контролата на администрацијата.

Жан Валин, почесен професор на Универзитетот Роберт Шуман од Стразбур, е поранешен претседател на овој универзитет, претседател на Меѓународниот институт за човекови права и почесен потпретседател на Генералниот совет на францускиот департман Долна Рајна.Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците