Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Деловна комуникација

Томас Л. Минс  
Оригинален наслов на книгата : Business Communication
ИСБН : 978-608-229-307-3
Година на издавање : 2012
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 658
Димензии : 210x297
Корица : тврда


    Немаме податоци

Краток опис

Работодавците обично ја наведуваат комуникацијата како една од најважните вештини што ја бараат од кандидатите за работа. Деловна комуникација, ги подготвува студентите со алатки за комуникација што им се потребни за успех на работното место!


Овој сеопфатен текст со деловни вештини обилува со инструкции лесни за следење, кои ги насочуваат студентите низ поглавјата. Им помага на студентите да го препознаат, да го оценат и да се подготват за глобалното деловно опкружување што се развива брзо и во кое комуникациските вештини се од суштинско значење. Овој текст им нуди можност на студентите да ги подобрат своите вештини во областа на зборувањето, слушањето, читањето и составувањето текст. Студентите, исто така, ги подобруваат и ги применуваат вештините за компјутери, технологија, истражување, тимска работа и размислување бидејќи се поврзани со деловното опкружување.


- Две нови поглавја во ова издание го зголемуваат нагласувањето на англиската граматика и механиката за пишување. Активности за уредување се приложени во секое поглавје за да ги зајакнат овие вештини.

- Студентите учат како да ги применуваат техничките вештини во деловните примени со сеопфатна подготовка за деловни документи. Модели на документи се прикажани  во Microsoft office 2007 формати. Дадени се инструкции и за традиционалните и за Office 2007 форматите.

- Ново поглавје за технологијата обезбедува информации за компјутерски хардвер и софтвер, за управување со електронски фајлови, безбедносни закани и решенија, интернет-ресурси, VoIP, смарт-телефони, GPS и други технологии поврзани со работното место. Исто така, се дискутира и за безбедноста на работното место и ергономијата.

- Студиите на случај за кариера за секој од 16 вида професии им помагаат на студентите да ја согледаат улогата на комуникацијата во широкиот спектар професии.

- Вештините за читање се нагласени во нов дел во поглавје 1 и во вежбите за вештини за читање во другите поглавја.

- Карактеристиките Етика и професионален успех ги дискутираат важните проблематики што ги подготвуваат студентите за работното место. Белешките за различност низ поглавјата нудат совети за приспособување на комуникацијата за целната публика.


За сите подетални информации во врска со содржината и со достапноста на книгата слободно пишувајте на publishing@arslamina.com.
Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците