Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Водич за дисекција на кучето

Ховард Е. Еванс,   Александар де Лахунта  
Оригинален наслов на книгата : Guide to the disection of the dog
ИСБН : 978-143-770-246-0
Година на издавање : 2012
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 304
Димензии : 210x297
Корица : мека


    Немаме податоци

Краток опис

Совладајте ја дисекцијата на куче со одличната препорака!


Научете  ja основата на мамалната структура и специфичните карактеристики на куче со овој детален водич за анатомска дисекција на куче. Упатството за дисекција на куче е организиранo како напредна серија на анатомски слики проследени со прегледен текст. Сликите се јасно обележани, при што деловите од телото брзо се препознаваат. Информациите логично се распределени според локацијата на телото каде што секое поглавје претставува индивидуално упатство за дисекцијата на негов специфичен дел. Организираноста му овозможува на читателот да изврши дисекција на кој било дел. Сите анатомски термини се преземени од Nomina Anatomica Veterinaria, стандардната референција за анатомска терминологија во полето на ветерината.


Новото издание ги обезбедува сите ресурси што ви се потребни за да добиете цврста основа при дисекција на куче!


• Ново! Сите слики сега се во боја, при што се олеснува препознавањето на анатомските структури и изведбата на успешна дисекција.

• Ново! Текстот сега е организиран по делови на тело и го следи редоследот на дисекција што обично се подучува во училиштата по ветерина.

• Повеќе од 300 висококвалитетни слики претставуваат упатство за секој чекор во процедура на дисекција.

• Рендгенските снимки, CT-скенирањата и MR-снимките покажуваат внатрешни анатомски карактеристики што може да се откријат само преку овие методи на дијагностицирање.

• Јасните описи на анатомските структури што лесно се следат се резултат на годините искуство на директно набљудување од страна на авторите кои го прикажуваат придонесот на многубројни студенти и инструктори по ветерина.

Овој наслов, исто така, е достапен како верзија на Veterinary Consult што обезбедува електронски пристап до целосната содржина на книгата. Во електронската верзија сликите со висока резолуција се директно поврзани со текстот. Корисниците може да пребараат какви било термини или анатомски знаци и да откријат уште повеќе референции наведени во печатената книга.


За сите подетални информации во врска со содржината и со достапноста на книгата слободно пишувајте на publishing@arslamina.com.
Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците