Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Вовед во банкарството

Барбара Касу,   Клаудија Џирардоне,   Филип Молину  
Оригинален наслов на книгата : Introduction to Banking
ИСБН : 978-608-229-258-8
Година на издавање : 2012
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: 2455 пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 556
Димензии : 180x245
Корица : тврда


    Немаме податоци

Краток опис

Вовед во банкарство претставува сеопфатен и ажуриран вовед во банкарскиот бизнис, напишан од стручни автори во областа.
Д-р Барбара Касу
е виш предавач по предметот финансиски студии на Велшкиот универзитет. Нејзините истражувачки интереси се од областа на банкарството, финансиите и на мерењето на перформансите.
Д-р Клаудија Џирардоне
е предавач по предметот финансии на Универзитетот во Есекс. Нејзино поле на интерес е работењето на банките и анализата на нивната ефикасност.
Д-р Филип Молину
е предавач по предметот банкарство и финансии и директор на Институтот за европски финансии при Велшкиот универзитет. Исто така, предава и на Универзитетот „Еразмо“ во Ротердам. Во својата плодна кариера има работено и како консултант на Светска банка, Европската комисија, министерството за финансии на Обединетото Кралство и за голем број најразлични меѓународни банки и консултантски фирми.
Книгата опфаќа теоретски, но и практични примери поврзани со глобалната банкарска индустрија. Организираноста на книгата е во четири дела: вовед во банкарство, централно банкарство и регулирање на банките, управување со банките и компаративни банкарски пазари.
Во воведот се дадени причините поради кои постојат банките, услугите што ги нудат и најновите трендови во банкарскиот бизнис. Понатаму се анализира централното банкарство и регулирањето на банките со правење споредба меѓу практиките во Обединетото Кралство, Европа и во САД. Посебно внимание е посветено на управувањето со банките, со целосен увид во техниките за управување со ризиците и разликите што постојат меѓу комерцијалните и инвестициските банки. Во последното поглавје се дадени најновите глобални трендови што влијаат на банкарските и на финансиските системи во развиените економии, новите економии и во економиите во транзиција.
За сите подетални информации во врска со содржината и со достапноста на книгата слободно пишувајте на ekonomija@arslamina.com.

 Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
5
0

Коментари од корисниците