Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Препорачуваме

Производство на фуражни култури: Вовед во земјоделско производство на пасишта

Роберт Ф. Барнс,   Џери С. Нелсон,   Мајкл Колинс,   Кенет Џ. Мур  
Оригинален наслов на книгата : Forages: An Introduction to Grassland Agriculture
ИСБН : 978-608-229-220-5
Година на издавање : 2011
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: 2418 пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 624
Димензии : 173x254
Корица : тврдаКраток опис

Сточната храна и пасиштата се од големо значење за земјоделството, бидејќи се една голема алка во синџирот на човековата исхрана. За жал, не се истакнува во јавноста ова значење и често не сме свесни за тоа. Целта на уредниците е создавање на еден модерен прирачник што ќе ги содржи биолошките основи за производство на сточна храна и на пасишта, и ќе биде усогласен со социјалните димензии и со одржливоста.
Роберт Ф.Барнс
е извршен потпретседател на Американското друштво за агрономија, Џери С.Нелсон е професор по агрономија на Универзитетот во Мисури, Мајкл Колинс е професор по агрономија на Универзитетот во Кентаки, а Кенет Џ.Мур е професор по агрономија на државниот Универзитет во Ајова.
Во содржината е ставен акцент на екологијата на пасиштата, начините на пасење и на квалитетот на сточната храна. За сите теми во книгата има анализи и од аспект на социјалните фактори и на економските фактори. Поделена во три дела, книгата дава сеопфатен преглед на фуражните култури презентирајќи ги карактеристиктие на разните видови фуражни култури, давајќи информации за процесот на нивно производство и на крајот преглед на начините за нивно користење.
За сите подетални информации во врска со содржината и со достапноста на книгата слободно пишувајте на publishing@arslamina.com.

 Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
5
0

Коментари од корисниците